Villanyszerelő látása. Csillagszemű lett a 14 ezer voltos áramütéstől


villanyszerelő látása népi receptek a látás helyreállításához

Csillagszemű lett a 14 ezer voltos áramütéstől Origo Műtéttel eltávolították a hályogot, de a látása nem javult meg teljesen. Egy 42 éves kaliforniai villanyszerelő bal válla hozzáért egy elektromos vezetékhez, ami miatt 14 ezer volt feszültségű áramütés érte.

villanyszerelő látása gyenge látású harcos

Az elektromosság átjárta az egész testét, köztük a látásért felelős idegpályát is, amely a szemet köti össze az aggyal. Az eset a Livescience szerint tíz évvel ezelőtt történt, de a baleset ritka következményekkel járt, amelyről most a világ legrangosabb orvosi lapja, a The New England Journal of Medicine számolt be.

Akár veszélyesek is lehetnek a villanyszerelő szerszámok - Szerszámos láda

A balesete után szürkehályog nőtt a szemére, de nem a szokásos alaktalan formában, amely elfedi az egész szemlencsét, hanem sokágú csillag alakban. A 42 éves férfi szemén a csillag alakú szürkehályogForrás: Origo Bobby Korn, a Californiai Egyetem orvosa, akihez eljutott villanyszerelő látása balesetet szenvedett szerelő, azt mondta, a látóideg úgy viselkedik, mint bármelyik elektromos vezeték, csak ebben a szélsőséges esetben maga az ideg is roncsolódott.

Az orvostudomány egyelőre nem tudja az okát, hogy miért alakul ki néhány, ritka villanyszerelő látása a csillagalakú szürkehályog.

villanyszerelő látása vegye szemüveg javítja a látástechnika könyvet

Néhány, állatokról szóló megfigyelésnél írták csak le, hogy először buborékszerű sérülések jelennek meg a szemen, amelyek aztán csillag formává állnak össze.

Négy hónappal a betegség után műtétet hajtottak végre a szürkehályog eltávolítására, és lencseimplantátum beültetésére.

villanyszerelő látása látás 3 perc

A látása kicsit javult ettől, de a látóideg sérülése miatt még mindig nem teljes értékű a férfi látása. A balesete után 10 évvel még mindig gyengén lát, de annyira azért elég a látása, hogy egy helyi kollégium óráit látogassa - mondta Korn.

villanyszerelő látása a lényeg a látásban