Szemészet rossz


szemészet rossz

Kategória: Szemészet Így kezelje a szemszárazságot, hogy szemészet rossz okozzon nagyobb bajt. Ég, viszket, úgy érzi mintha homok lenne a szemében? Ezek a szemszárazság klasszikus tünetei.

szemészet rossz

Mielőtt azonban műkönnyhöz nyúlna, feltétlenül konzultáljon szemész szakorvossal, hiszen, ahogy Dr. Jánosházi Eszter az Oxygen Medical szemész szakorvosa fogalmaz, akár ártani is tudunk egy-egy rosszul megválasztott készítménnyel. Ugyanis szemszárazság nemcsak egyféle van, és ezek kezelése különféle készítményeket igényel. Ha rossz műkönnyet választunk, akár árthatunk is Mielőtt szemszárazság esetén műkönnyhöz nyúlnánk, feltétlenül konzultáljunk szemész szakorvossal, nem mindegy ugyanis, hogy mennyiségi, vagy minőségi szemszárazság áll fenn.

Gálvölgyi Show A bunkó eladó

A két típus eltérő műkönnyet igényel. Jánosházi Eszter kiemelte, hogy míg a minőségi szemészet rossz inkább a könnyfilm nem megfelelő összetételéből adódik, addig a mennyiségi szemszárazság épp akkor áll fent, amikor kevés könny termelődik.

szemészet rossz

Ennek lehet valamilyen belső szervi oka, vagy jelentkezhet akár gyógyszer mellékhatásaként. Általánosságban elmondható, hogy eleve kevesebb könnyet termelnek a nők, a világos bőrű, szőke hajú, kék szemű emberek. Minőségi szemszárazság esetén, bár mennyiségre elegendő lenne a könnyfilm a könny összetétele nem megfelelő, ezáltal híggá válik a könnyfilm.

szemészet rossz

Ez akkor jelentkezhet, ha túlsúlyba kerül a vizes fázis a zsírossal szemben. Szemszárazság kezelése géllel Van egy harmadik típusú könnypótlási lehetőség is: sűrű, zselé állagú könnypótló készítményekkel. Kontaktlencse viselés előtt és után is érdemes cseppenteni. Sőt, van olyan készítmény, melynek olyan az összetétele, hogy direkt rá lehet csöppenteni a kontaktlencsére és nem károsítja kontaktlencsét.

szemészet rossz

Címkék .