Paralimpikonok látása


Az én történetem - interjú korábbi bajnokainkkal Ráczkó Gitta — Szeretem az uszoda illatát Mindössze 15 éves volt, amikor részt vett első nemzetközi versenyén, ezt követően viszont több mint két és fél évtizeden át volt mellúszásban a csúcson.

paralimpikon | hu

Sportolói karrierje könnyedén indult, hiszen azonnal beleszeretett az uszoda illatába. Végül paralimpiai bajnokként, valamint három paralimpiai bronzéremmel, kétszeres világbajnokként és sokszoros Európa-bajnoki érmesként zárhatta le hosszú pályafutását. Tele életerővel, akarattal és jó kedvvel, ezek jellemezték mindig is Ráczkó Gittát.

Az interjú alatt is ilyen volt és mindjárt az elején nagy elánnal kezdte mesélni a sport hatását életére: Szeretem a sportot, a sportolást és örülök, hogy anno bekerültem a paralimpiai mozgalomba.

Paralimpiai játékok – Wikipédia

Már az elején mondták, hogy jó a vízfekvésem, ez is biztosan segített, nem beszélve az első nemzetközi versenyemről ben, a franciaországi Saint Étienneben, ahol két érmet is szereztem az ifjúsági vb-n. Sokan megunják az úszás monotonitását, valamint sportolói életmód látás plusz kapszulák. Gittánál ez a legelejétől kezdve másképp alakult. Szeretem az uszoda illatát. Imádok úszni, ilyenkor szabadnak érzem magam.

paralimpikonok látása

Szerelem volt első látásra és azonnal tudtam, a lehető legmesszebb szeretnék eljutni ebben a sportágban. A nevelők, edzők meséltek a paralimpiákról, sporteseményekről és ezek a történetek rögtön magukkal ragadtak. Az első nevelőedzőm Paczulák András volt, tőle tanultam az alapokat, ő indított el azon az úton, amin nem gondoltam akkor még, hogy a végén elmondhatom magamról, hétszeres paralimpikon vagyok. A veszprémi születési úszónő fiatalon költözött Budapestre, ahol azonnal megismerte — ahogy ő fogalmaz — testvérét, Engelhardt Katalint, akivel együtt lettek paralimpiai bajnokok Atlantában, ban.

paralimpikonok látása

Mindössze 6 éves paralimpikonok látása, amikor Budapestre kerültem, és így visszaemlékezve a költözés nem különösebben rázott meg, sőt! Így ismerhettem meg Katát, aki számomra olyan mintha az édestestvérem lenne. A legelső naptól kezdve szoros kapcsolat alakult ki közöttünk és a szüleire is úgy gondolok, mintha csak a sajátjaim lennének.

paralimpikonok látása

Ha ők nem lettek volna, biztos, hogy nem tartanék itt. Katára pedig mindig számíthatok, megbízható, nagyon jól ismer, és tudja, mikor, mit kell mondania, hogy kirángasson a gödörből. Hét paralimpia, 26 évnyi élsportolói pályafutás.

látomás – Magyar Katolikus Lexikon

Ezek az adatok bármilyen sportágban kiemelkedőnek számítanának. Ráczkó Gitta nem tervezett ennyire előre. Jött az első, majd a második, harmadik…, a többi már történelem.

  1. Paralimpikonok látása Mi a paralimpikonok látomása -
  2. Paralimpia Bemutatjuk a magyar csapatot — 2.

Barcelonával kezdődött, Rióval végződött, de kezdjük az elején. Még csak 16 éves voltam, amikor kimentem Katalóniába, azonnal megfogott az esemény. Ott döntöttem el, hogy még több paralimpián szeretnék részt venni.

Paralimpikonok a látáshoz. Még ajánljuk

Óriási élmény volt az emberek érdeklődése és a megnyitó- illetve záróünnepség, nagyon pozitív emlékként égett bele a memóriámba. Negyedik lettem méter mellen, majd ötödik m háton. Ezeket, akkor egy kicsit csalódásként éltem meg, de miután feldolgoztam fejben a történteket, még erősebben tértem vissza. Majd jött Atlanta, a legsikeresebb paralimpiai szerepléssel.

⭐Így látják az állatok a világot

Paralimpikonok látása tengerentúlon az emberek nagyon másképp gondolkodnak az európaiakhoz képest, és remek érzés volt nyerni 4X50m váltóban, majd a dobogó harmadik fokán végezni m mellen. Akkor először tapasztaltam meg, milyen érzés érmesként hazaérni Budapestre, ahol mindig sokan vártak minket. Sokszor könnybe lábadt a szemem a fogadtatástól.

paralimpikonok látása

Sosem terveztem előre, hogy mi lesz majd ha. Paralimpiai ciklusokban gondolkodtam, így érkeztem meg Sydneybe és valamiért, az ott elért eredményeimet is kevésbé éltem meg rosszul. Örök emlékként az jött velem haza, paralimpikonok látása itt akár élni tudnék.

paralimpikonok látása