Mobiltelefon látásromlása


Látásromlás gyermekkorban - Miért gyorsítja a folyamatot, ha kütyüket néz a gyermek?

önkezeli a látást

Szerző: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Hangyál Éva, szemész főorvos Mobiltelefon, táblagép, asztali számítógépek. Azonkívül, hogy vonzóak a gyermekek számára, olykor szülőként is egyszerűbbnek tűnik kölcsönadni egy kis időre, hogy megnézzen rajta egy mesét, mint holt fáradtan egy közös játékkal lekötni a gyermeket.

Szemtorna - a rövídlátás tényleges javítása látástréninggel

Igen, a világunk átalakult. A gyermekszemész azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyermekszemeket ugyanakkor nem pihenteti, hanem inkább erőlteti ezen eszközök használata. Hirdetés A mai technikai vívmányok, a mobiltelefon, táblagép, asztali számítógépek a gyerekeket nagyon vonzzák ugyanúgy, mint a televízió már régóta.

glaukóma műtét a látás helyreállítása

Ezek az eszközök azonban sajnos szemészetileg sem javalltak éves korig. Ha lehet, akkor minél kevesebb ideig kerüljön a gyermek közelébe bármilyen eszköz.

MELYIK iPhone-t ÉRDEMES megvenned 2019? S03E17 látás 2 5 mit jelent

Ha mégiscsak oda kerül, akkor pedig legyen ez az idő erősen limitált. Akkor teszünk jót, ha korlátozott időtartamra kaphatja csak meg a gyermek az eszközök valamelyikét. A szemet ugyanis általában nagyon elfárasztja, a szemizmokat pedig megterheli a képernyő előtti munka, játék, egyáltalán a képernyő figyelése. A rövidlátásra hajlamos emberek látását ugyanakkor rontja a hosszú ideig tartó mobiltelefon látásromlása nézés.

Tönkreteszi a látást a mobil: Veszélyben a gyerekek! - Ripost

A gyermekeknél ez utóbbi gond úgy jelentkezik, hogy ha a családban genetikai hajlam van a rövidlátásraez a szemészeti változás hamarabb megjelenik. A szemlencsét irányító, fókuszáló izom tartós használata — amelyet a hosszan tartó közelre nézéssel görcsösen használ a szem — a szemgolyó alakváltozásához vezet. Így lényegesen korábbi életkorban lesz szüksége a mobiltelefon látásromlása a látását javító szemüvegre.

Ezen izmok túlterhelése szem- szemüregi és fejfájást okozhatnak.

Ma van Nikolett, Hunor napja!

A szemészeti mellékhatások mellett kutatások folynak a képernyők erős fénye és az alvászavarok kapcsolatának kimutatására. A képernyők zöme a speciális beállítása mellett is nagy mennyiségű kék fényt tartalmaz, ami közvetlenül hat az agy ingerületátvivő hormontermelésére.

myopia pupillák

Ezek a vegyületek szabályozzák az alvás-ébrenlét ciklusunkat. A kevés, felszínes alvás a gyermekek idegrendszeri fejlődésében még nagyobb zavart okoz, mint a képernyőnézés szemészeti hatása. A mai modern korban az iskolás kor eléréséig szükséges lenne a gyermekeinket az elektronikus eszközök használatától óvni.