Látássérültnek találták. Látássérültnek találták


látássérültnek találták a dioptriák távollátás vagy rövidlátás

Milanovich Domi Rémálom az építkezés? Tudósok azonban már korábban is gyanították, hogy lehet valamiféle igazság a dologban. A Washingtoni Egyetem tudósai nemrég publikált kutatásuk ban — melyet a ScienceAlert szemléz — megtalálták a jelenség mögött meghúzódó agyi-idegrendszeri folyamatokat.

látássérültnek találták szemcsepp látás

Agyunk kompenzálja a látás hiányát A szakemberek öt, születésüktől fogva vak résztvevőt vontak be kutatásukba, akik közül négyen anoftalmia révén jöttek világra látássérültként, vagyis szemgolyójuk nem fejlődött ki megfelelően. Az alanyoknak különböző frekvenciákon megszólaló tiszta zenei hangokat játszottak a tudósok, miközben fMRI-vizsgálat segítségével követték nyomon az agyuk hallásközpontjában lezajló tevékenységet.

A kísérletet ezután megismételték egy látó személyekből álló kontrollcsoport részvételével.

látássérültnek találták hyperopia különböző dioptriákkal

Habár látássérültnek találták pontos okairól csupán találgatnak a tudósok, úgy gondolják, egyfajta adaptív élettani jelenségről lehet szó. Mint a kutatócsapat egyik tagja, dr.

látássérültnek találták jövőkép képzése

Kelly Chang idegtudós véli, a születésüktől fogva vak emberek agya kisgyermekkortól kezdve megtanulja, miként lehet a látás segítsége nélkül információt gyűjteni az őket körülvevő világról, ehhez pedig a többi érzékszervüket hívja segítségül, minek következtében azok — elsősorban a hallási képességek — az átlagosnál magasabb szintű működésre állnak be. A szóban forgó kísérlet természetesen csupán egy kisszámú mintát vett alapul, ezért nem is tekinthető reprezentatívnak, illetve egyértelműen bizonyíthatónak.

látássérültnek találták myopia olvasás gyakorlása

Oszd meg másokkal is!