Betűk látásellenőrzése


 • Így tehet szeme egészségéért 40 éves kor felett PR cikk
 • Szemvizsgálat modern eszközökkel - Rapidus Optika
 • Látásvizsgáló tábla - Galéria Optika
 • A szemlátás normális
 • ZEISS online látásszűrés
 • A látásélesség az éles látás számszerűsített mértéke.

Majd takard el a másik szemed, és ismételd meg. Akkor van a meridiánok rövidlátása a látásoddal, ha az O-t élesebben vagy feketébbnek látod a piros és a zöld szín esetében is.

betűk látásellenőrzése

Általában, ha a piros részen feketébb vagy élesebb az O, akkor lehetséges, hogy rövidlátó vagy. Ha pedig a zöld részen látod feketébbnek vagy élesebbnek az O-t, akkor jó eséllyel távollátással van dolgod.

Nézem én, de nem látom – teszteld a látásodat!

Tesztek rövidlátásra A rövidlátás az, amikor messzire nem látsz, csak az orrod hegyéig. A betűs tesztet szemüvegben vagy szemüveg nélkül is elvégezheted.

Lássa neurológus! - 5. rész - Hogyan hozzunk létre világokat pusztító baktériumokat

Ahhoz, hogy jó eredményt kapj a tesztből, az előzőekben leírt távolságot kell felvenned a képernyőtől. Takard le az egyik szemed, és olvasd el a tesztet betűről betűre, majd takard le a betűk látásellenőrzése, és ismételd meg.

Ha ugyanolyan jól el tudtad olvasni a betűket a jobb és a bal szemeddel is, akkor valószínűleg remek a látásod. Ha viszont nem mindegyik betű ment könnyedén, akkor szükséged van egy kivizsgálásra. Egy másik rövidlátást tesztelő képen a C betűket kell árgus szemekkel figyelni.

Meghosszabbították az ingyenes látásellenőrzést a Trend Optikákban! (x)

Ha szemüveges vagy, legyen rajtad a szemüveged, a képernyőtől kb. Melyik C betű merre nyitott? Írd fel magadnak, hogy jobbra, balra, felfelé vagy lefelé látod nyitottnak őket. Ha nem találtad el a C betűket lefelé, balra, jobbra, felfelé, balra akkor lehet, hogy látáskorrekcióra van szükséged.

Dr. Czirfusz Sylvia rendel: szerdán 15.00 – 17.00 óráig

Az Eintsein-Marylin teszt nagy karriert futott be betűk látásellenőrzése közösségi médiában, úgyhogy talán már ismerőnek tűnik. Nagyon egyszerű a teszt maga: csak rá kell nézni a képre mindkét szemmel egyszerre. Ha Einsteint látod, akkor jó szemed van, ha Marylin Monroe-t, akkor rövidlátó vagy. Amennyiben jó a szemed, de mindenképp szeretnéd látni Marylint is a képen, akkor távolodj el a képernyőtől annyira, amíg kirajzolódik ő maga személyesen.

 • Mennyibe kerül a látásjavítás?
 • Így tehet szeme egészségéért 40 éves kor felett
 • Nézem én, de nem látom – teszteld a látásodat! | nlc
 • A látás élesen leesik
 • Online látásteszt
 • Egyik helyettese a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

Teszt távollátásra A távollátás az, amikor közelre nem látsz, és már nem elég hosszú a karod, hogy elolvass egy apró betűs címkét. A látás fokozatosan helyreáll távollátás jellemzően a kor előrehaladtával jön elő az addig élesen látó embereknél is.

Online ellenőrizze a látást ingyen

A teszt alatt a képernyő centire legyen tőled. Takard le az egyik szemed a kezeddel, és olvasd el a szöveget, majd takard le a másik szemed, és ismételd meg. Ha nehézségeid támadnak az olvasással a kisbetűs résznél, akkor jó eséllyel szükséged lesz olvasószemüvegre.

betűk látásellenőrzése

Negyven év fölött ez a világ legtermészetesebb dolga. Teszt asztigmiára, azaz szemtengelyferdülésre Az asztigmia az egyik leggyakoribb rendellenesség, ami megkeseríti az emberek életét, mivel homályos látást okoz, akár közelre, akár távolra nézünk.

Szemvizsgálat

A teszt elvégezhető szemüvegben vagy szemüveg nélkül. A képernyő nagyjából 35 centire legyen tőled. Takard le az egyik szemed a kezeddel és nézd egy kis ideig az ábrát, majd takard le a másikat és azzal is vizsgáld meg.

Ha a vonalak közül valamelyik szürkébbnek betűk látásellenőrzése feketébbnek látszik, akkor valószínűleg asztigmiád van, betűk látásellenőrzése szükséged lesz egy szemészre, aki a megfelelő szemüveget felírja neked. Az Ishihara teszt színtévesztésre Az Ishihara tesztet legtöbbször a színtévesztés szűrésére használják, a piros, zöld, kék színekre.

Fajtái: pronatópia: nem látják a piros színt deuteranópia: nem látják a zöld színt trinatópia: nem látják a kék és a sárga színt A képernyő legalább 1 méter távolságra hyperopia éles tőled.

Végezze el az Online Látásellenőrzést és ellenőrizze látásának minőségét!

Mit látsz a körökben? Ha nem tudod elolvasni a 29, 12, 15, 42 számot a körökben, akkor valószínűleg színtévesztő vagy, és szükséged lesz egy szemészre. Játék a betűk látásellenőrzése színtévesztésre A színtévesztésre találtam még ezt a játékos online tesztet is, amivel egészen jól el lehet szórakozni, mire elpakolgatjuk a színárnyalatokat a helyükre.

betűk látásellenőrzése

Amellett, hogy jó móka, azért a kiértékelés is izgalmas, minél kevesebb pontot érünk el, annál jobban látjuk a színeket. A tesztet online lehet elvégezni a képre kattintva.

Ingyenes látásellenőrzés Egerben

Ha pedig a sok tesztelés hatására most jól elfáradt a szemed, akkor íme pár olyan kép, ami megtornáztatja, erősíti a szemizmaidat. Nézegesd ezeket a grafikákat naponta pár percig, és még akár abban is segíthetnek, hogy megelőzd a szemed romlását. Tetszett a cikk?